min konstnärliga verksamhet

Märker att jag ofta hamnar i blandtekniker. Det är väl att jag tycker om att blanda papper med trä och metall, glas och gummi med textil och så vidare. 

Det kan bli grovt sydda stygn på akvarellpappret och rostig plåt på den linoljefärgsmålade träbiten eller akvarellfärger målade på sidentyget.
Det bor nog en materialnörd i mig. Det finns något härligt med kontraster som bildas, strukturer som möter varandra - hårt och mjukt, blankt och matt, mörkt och ljust och så vidare, i all oändlighet.

Mitt arbetssätt är att ge mig själv givna förutsättningar/ramar och tydliga begränsningar och så skapar jag inom de ramarna och gärna med lite tidspress; då blir det på något vis som allra bäst, märkligt nog.

Jag har ett visst manér, som jag inte riktigt vill erkänna, men jag faller ofta in på och trivs med att jobba med kvadraten, som form. Den har sina egna små begränsningar och den utmanar mig samtidigt att utveckla formen och hitta nya saker som sticker ut eller "retar". 
Svart och guld är också återkommande i mina bilder. Symboliskt är det väl att svärtan hittas i det svåra i livet och guldglittret finns i glädjen och det jag vill gärna formulera och illustrera. Båda behövs för att skapa balans och djup.

Bilder från konstrundan i ovanåker 2021
 

blandade verk

föreningen konstrundan i ovanåker

Sedan 2012 har jag varit medlem i föreningen Konstrundan i Ovanåker.
Min familj har förmånen att ha en stor ladugård med loge, i vilken vi har fått till en vacker lokal som jag kallar Galleri Pallas.

Första helgen i augusti varje år är det ett flertal medlemmar från föreningen som ställer ut på Galleri Pallas och vi har även haft ett par gästutställare hos oss.

Gästutställare på Galleri Pallas:
2013 ROLFCARLWERNER, graffitikonstnär från Gävle.
2014 Fotograf Mikael Madenfalk från Floda.

Specialutställningar:
Vila i form - Ett samarbetsprojekt med sju konstnärer och konsthantverkare.
Hannie Seegers, Cia Wikman, Ida Uddas Sigfridsson, Katia Eder, Kristin Uddas,
Elin Westlund och Susan K Persson

ROLFCARLWERNER målar inför publik på Konstrundan i Ovanåker 2013

Om inget annat anges så är det jag som har tagit fotografierna.